طرز تهیه فرنی با نشاسته و آرد برنج
فرنی با نشاسته و آرد برنج یک دسر مقوی است که ارزش غذایی بالایی دارد. فرنی اولین غذایی است که برای تغذیه نوزادان توصیه میشود. به علت مواد مغذی موجود در این غذا، مصرف آن در ماه رمضان در وعدههای افطار و سحر رایج است. فرنی با روشهای مختلف و با مواد مختلف تهیه میشود. برخی از افراد، آن را با آرد برنج و برخی دیگر با نشاسته تهیه میکنند، این کاملا سلیقهای است.
طرز تهیه فرنی با نشاسته و آرد برنج، یکی از بهترین رسپیهای تهیه فرنی است، زیرا که خواص هر دو را دارد. همچنین وجود نشاسته در این فرنی باعث ایجاد بافت نرم و لطیف آن میشود.
مواد لازم برای تهیه فرنی با نشاسته ذرت و آرد برنج
شیر | 4 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
آرد برنج | 4 قاشق غذا خوری |
نشاسته ی ذرت | 2 قاشق غذا خوری سر خالی |
شکر | 5 قاشق غذا خوری |
کره | یک قاشق غذا خوری |
وانیل | 1/2 قاشق چای خوری |
گلاب | 5 قاشق غذا خوری |
گل محمدی | به دلخواه برای تزیین |
پودر پسته | به میزان لازم |
پودر دارچین | به میزان لازم |
طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت و آرد برنج
مرحله اول: خیس کردن برنج
برای تهیه فرنی با نشاسته و آرد برنج، ابتدا باید آرد برنج را الک کنید تا ذرات درشت آن جدا شود. سپس آن را در یک پیمانه آب سرد بریزید. نیم الی یک ساعت اجازه دهید تا آرد برنج خیس بخورد.
مرحله دوم: حل کردن نشاسته در شیر سرد
نشاسته را در شیر سرد بریزید. کاملا هم بزنید تا نشاسته حل و یکدست شود. اگر نشاسته در شیر سرد به خوبی حل نشود، پس از حرارت دادن گلوله گلوله میشود.
مرحله سوم: ترکیب کردن مواد
شکر را به مخلوط شیر و نشاسته اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید. حال نوبت به اضافه کردن آرد برنج حل شده در آب میرسد. پس از اضافه کردن آرد برنج، دوباره مواد را هم بزنید.
مرحله چهارم: حرارت دادن
در این مرحله از طرز تهیه فرنی با نشاسته و آرد برنج، باید مواد مخلوط شده را بر روی حرارت قرار دهید. شعله گاز باید متوسط باشد. فرنی را مرتب هم بزنید تا قوام بیاید. مواظب باشید تا فرنی ته نگیرد.
مرحله پنج: اضافه کردن کره، وانیل و گلاب به فرنی با نشاسته و آرد برنج
پس از اینکه فرنی غلیظ شد، کره و وانیل را به آن اضافه کنید. حالا باید گلاب را به فرنی نشاسته و آرد برنج اضافه کنید.
مرحله ششم:
پس از اینکه فرنی به غلظت مورد نظر شما رسید.، از روی حرارت بردارید. آن را در ظرفهای مناسب بریزید.
مرحله هفتم:
فرنی نشاسته و آرد برنج را با استفاده از گل محمدی، پودر پسته و پودر دارچین تزیین کنید. فرنی شما آماده سرو است. نوش جان!
نکات طرز تهیه فرنی با نشاسته و آرد برنج
مقدار دقیق آرد برنج به نوع آن بستگی دارد. گاهی اوقات ممکن است مقدار بیشتر یا کمتری نیاز باشد.
کیفیت آرد برنج و تازه بودن آن در عطر و طعم فرنی با نشاسته و آرد برنج تاثیر بسیاری دارد.
حل کردن آرد برنج در آب سرد باعث میشود که گلوله گلوله نشود. همچنین سعی کنید آرد برنج را از قبل بخیسانید تا فرنی سریعتر آماده شود.
نشاسته را حتما در شیر سرد حل کنید تا گلوله گلوله نشود.
برای تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته میتوانید از عسل یا شیره به جای شکر استفاده کنید تا سالمتر و مقویتر باشد.
برخی از افراد مقداری زعفران دم کرده نیز به فرنی اضافه میکنند. عطر و طعم فرنی زعفرانی بسیار دلنشین است.
برای تهیه فرنی شکلاتی میتوانید مقداری پودر کاکائو نیز به فرنی اضافه کنید.
میتوانید یک الی دو قاشق غذاخوری خامه به فرنی اضافه کنید تا خوش طعمتر شود.
فراموش نکنید که برای تهیه فرنی آرد برنج و نشاسته حرارت باید کم باشد. همچنین در زمان پخت باید به صورت مدام آن را هم بزنید تا از گلوله گلوله شدن آن جلوگیری شود.
پس از اینکه فرنی آماده شد، آن را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا خنک شود. اگر برای خنک شدن زودتر فرنی، آن را به صورت داغ داخل یخچال قرار دهید، آب میاندازد.
غلظت فرنی با نشاسته و آرد برنج پس از سرد شدن، سفتتر از حالتی است که از روی حرارت بر میدارید. بنابراین توجه داشته باشید که در زمان مناسب شعله زیر فرنی را خاموش کنید تا پس از سرد شدن به غلظت مورد نظر شما برسد.
برای تزیین فرنی با نشاسته و آرد برنج میتوان از گل سرخ، خلال پسته، خلال بادام، کنجد و دارچین استفاده کرد.